Vergoedingen

 

Als je vragen hebt over opvoeding, het gedrag of de ontwikkeling van je kind kun je via verschillende kanalen hulp zoeken. Zo kun je bijvoorbeeld contact opnemen met het sociaal loket, wijkteam of startpunt in de gemeente waar je woont. Ook op school kun je je zorgen uiten, bijvoorbeeld in gesprek met de intern begeleider of zorgcoördinator. Bij kinderen onder de 4 jaar kun je in gesprek gaan met de jeugdarts van het consultatiebureau. Het is ook mogelijk om samen met je huisarts te kijken of aanvullende hulp gewenst is en zo ja welke. Deze instanties kunnen kijken wat er nodig is en vervolgens zorgen voor een doorverwijzing naar of een beschikking afgeven voor gecontracteerde zorgaanbieders zoals Praktijk Ponga.

Vergoedingen zijn op verschillende manieren te krijgen. Dit kan via de zorgverzekering of indien dit niet mogelijk is via een beschikking vanuit de gemeente. Deze beschikking kan worden aangevraagd/ afgegeven door de huisarts, jeugdarts, wijk-en jeugdteams, kinderarts of een ander medisch specialist in dienst van (of namens) de gemeente waarin je woonachtig bent.

 

Zorgverzekering

Doordat wij geregistreerd zijn bij verschillende beroepsverenigingen zijn er veel zorgverzekeraars die de therapie (behandeling) geheel of gedeeltelijk vergoeden. Klik hier voor meer informatie over de vergoeding door de zorgverzekeraar. Onze diensten vallen onder alternatieve/complementaire geneeswijzen.

Wijze van betalen

De factuur m.b.t. deze particuliere sessies ontvang je per mail. De factuur kun je, indien mogelijk, indienen bij jouw zorgverzekeraar. Je hebt hiervoor de volgende code nodig: AGB (Vektis) Bedrijfscode: 94066186. Neem altijd contact op met jouw zorgverzekeraar om te kijken welke vergoedingen er van toepassing zijn. Praktijk Ponga is niet aansprakelijk voor mogelijk gewijzigde, onvolledig of foutief weergegeven informatie.

 

Gemeente

Sinds 1 januari 2015 kunnen gemeenten de therapiekosten (behandeling) voor minderjarige kinderen tot 18 jaar vergoeden.

Het is alleen mogelijk om via de huisarts, jeugdarts, wijk-en jeugdteams, kinderarts of een ander medisch specialist,  in dienst van (of namens) de gemeente waarin je woonachtig bent, een beschikking aan te vragen van waaruit de zorg die Praktijk Ponga levert bekostigd kan worden.

Heb je hier vragen over bel dan gerust of stuur een mail zodat we met je mee kunnen denken.

Wij zijn gecontracteerd voor de volgende productcodes: 45J22, 45J23 en 45J24.

Jeugdhulp 2 tot en met 4, behandeling  A2, B en  C.

Met de volgende gemeenten binnen Centraal Gelderland heeft Praktijk Ponga contracten: Renkum, Overbetuwe, Arnhem, Wageningen, Westervoort, Duiven, Zevenaar, Rheden, Doesburg en Lingewaard. N.B. Gemeente Rheden is per 1-1-2021 uitgeschreven bij Sociaal Domein Centraal Gelderland.

 

Annuleren van de afspraak

Afspraken dienen uiterlijk 24 uur van tevoren worden afgezegd. Niet op tijd geannuleerde afspraken worden door gemeenten niet vergoed. Bij het niet-tijdig afzeggen van een afspraak brengen wij je €85,00 in rekening.

Particuliere tarieven

 

Persoonlijke kennismaking gratis
Behandelgesprek 85,00 per uur
Individuele begeleiding 85,00 per uur
Gezinsbegeleiding op aanvraag
Advies en/of training op het werk 95,00 per uur
* Schriftelijk verslag 85,00