Psycholoog Arnhem

Staat je kind ingeschreven in de gemeente Arnhem en maak je je zorgen over je kind? Of is het voor jouw kind lastig om een ingrijpende gebeurtenis te verwerken? Dan kan het verstandig zijn om op zoek te gaan naar een psycholoog in Arnhem! Onze praktijk bevindt zich in Elst, vlakbij Arnhem. Wij bieden behandeling voor kinderen met een leeftijd tot en met 17 jaar. In onze praktijk kunnen we verschillende orthopedagogische behandelingen verzorgen. Bij deze behandelingen werkt de psycholoog doorgaans samen met een pedagoog of vaktherapeut.

Zoek jij als ouder/verzorger een psycholoog in de buurt van Arnhem voor je kind? Bij Praktijk Ponga bieden we je kind graag de nodige hulp! Een orthopedagogische behandeling begint altijd met een observatieperiode. Op basis van dit voortraject kunnen we bepalen welke behandelvorm het meest efficiƫnt zal zijn. In onze praktijk kunnen we onder meer speltherapie, dramatherapie, ACT en EMDR verzorgen.

Het hulpverleningsaanbod van de psycholoog vlak bij Arnhem

Als psycholoog in de buurt van Arnhem bieden we verschillende behandelingen aan voor kinderen. Daarbij hanteren we een gezinsgerichte aanpak. De omgeving van het kind wordt nauw betrokken bij het behandeltraject. We kunnen een psychologisch onderzoek uitvoeren, maar verzorgen ook diverse orthopedische behandelingen. Praktijk Ponga kent onder meer de onderstaande specialismen:

  • Speltherapie
  • Dramatherapie
  • Rouw- en verliestherapie
  • Cognitieve gedragstherapie
  • Narratieve therapie
  • EMDR
  • ACT (Acceptance and Commitment Therapy)
  • Theraplay
  • Psychomotorische therapie
  • Handelingsgerichte diagnostiek

Als aanvulling op het individuele traject, kunnen we kinderen met een leeftijd van 2,5-13 jaar ook groepstrainingen bieden. We bieden onder meer groepstrainingen aan voor kinderen met diverse problematieken.

Hoe wordt het behandeltraject opgesteld?

Bezoek je de psycholoog in de buurt van Arnhem, dan vindt er eerst een observatieperiode plaats. Op basis van dit voortraject kunnen we een passend behandeltraject opstellen. Als ouder hoef je dus niet zelf na te gaan welke behandeling goed op de problematiek van je kind aansluit. Ook het aantal sessies dat benodigd is, is afhankelijk van de problematiek en het karakter van het kind.

Speltherapie bij een psycholoog in de buurt van Arnhem

Jonge kinderen hebben vaak nog niet voldoende woordenschat om hun emoties onder woorden te brengen. Middels speltherapie kunnen we een inzicht krijgen in de belevingswereld van het kind. Daarnaast kunnen we speltherapie gebruiken om het kind te laten zien hoe hij/zij beter met bepaalde situaties kan omgaan. Vaak kunnen we ook ontdekken waardoor een gestagneerde ontwikkeling veroorzaakt wordt.

Praktijk Ponga is een psycholoog in de buurt van Arnhem die gespecialiseerd is in speltherapie. Tijdens de eerste sessies proberen we een vertrouwensband op te bouwen. Hierna raken we steeds meer betrokken bij het spel. Zo kunnen we het kind inzicht geven in het eigen gedrag en oplossingen aandragen voor de problemen waar het kind mee kampt.

EMDR voor kinderen

Eye Movement Desensitization and Repressing (EMDR) is een andere therapievorm die we als psycholoog in de buurt van Nijmegen aanbieden. Middels deze therapievorm kunnen we de emotionele lading van een specifieke gebeurtenis wegnemen. Hierbij wordt de heftige herinnering opgehaald. Het kind wordt gevraagd om ondertussen naar de vingers van de therapeut te blijven kijken. De emotionele lading neemt af doordat het geheugen belast wordt terwijl de herinnering wordt opgehaald.

In veel gevallen lukt het met EMDR om een vervelende herinnering om te zetten naar een herinnering zonder emotionele lading. De herinnering blijft opgeslagen in het geheugen, maar wordt vaak niet meer (of minder) als traumatisch ervaren.

Psycholoog voor kinderen uit Arnhem

Praktijk Ponga heeft contracten met veel gemeentes uit de regio Midden-Gelderland. Daardoor worden de meeste behandelingen vergoed vanuit de gemeente, mits je een doorverwijzing hebt. Je kunt een doorverwijzing krijgen van het wijk- of jeugdteam, maar ook van een huisarts, jeugdarts, of andere zorgspecialist. Praktijk Ponga is ook bij diverse beroepsverenigingen aangesloten, waardoor een vergoeding vanuit de zorgverzekeraar in veel gevallen mogelijk is.

Staat je kind niet ingeschreven in een gemeente waar wij mee samenwerken? Dan is het ook mogelijk om een particuliere afspraak te maken. Heb je vragen over onze tarieven of ben je benieuwd hoe je een doorverwijzing kunt krijgen? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact opnemen met Praktijk Ponga

Wij leggen je graag uit wat we als psycholoog in de buurt van Arnhem voor jouw kind kunnen betekenen. Heb je vragen over onze werkwijze, tarieven of behandelmethodes? Neem dan contact met ons op, zodat wij je meer kunnen vertellen.