Dappere Dino’s en Stoere Schildpadden

 

Dappere Dino’s en Stoere Schilpadden zijn evidence-based preventieve groepstrainingen voor kinderen van wie de ouders gescheiden zijn. De trainingen zijn een vertaling en bewerking van een module van het Children Of Divorce Intervention Program (CODIP) dat in de jaren ’80 door JoAnne Pedro-Caroll, Ph.D. (Children’s Institute in Rochester VS) ontwikkeld is.

Dappere Dino’s is geschikt voor kinderen in groep 3 & 4 (6-8 jaar) van het basisonderwijs, Stoere Schildpadden is een groepsprogramma voor kinderen van 4-6 jaar (kleuters). Uit onderzoek blijkt dat deze trainingen helpen bij het voorkomen en verminderen van problemen bij deze groep kinderen. Kinderen zitten na deelname lekkerder in hun vel.

De training is bedoeld om kinderen beter om te laten gaan met de veranderingen tijdens en na de scheiding. Door de (echt)scheiding krijgen kinderen soms gedragsmatige of emotionele problemen. In de training leren de kinderen daarmee om te gaan en zich beter aan te passen aan de nieuwe situatie.

Het programma is niet bedoeld voor kinderen met ernstige gedrags- en/of emotionele problemen omdat zij meer gebaat kunnen zijn bij een individuele training.

 

Dappere Dino’s / Stoere Schildpadden bestaat uit 12 wekelijkse bijeenkomsten van 45 minuten.

Trainers: Vera Franssen (orthopedagoog) & Anne-Marleen Brandsma (pedagoog, speltherapeut)