Corona Nieuws

Update: 18 juni 2020

 

De onzekerheid rond het coronavirus raakt ons allemaal. 

 

Inmiddels kunnen we niet meer om het coronavirus en de impact op het dagelijks leven heen. Tijdens de persconferentie op 21 april j.l. heeft het kabinet aangekondigd dat we samen doorgaan met de corona-aanpak in Nederland. Wel wordt de 1,5 meter maatregel voor kinderen tot 12 jaar minder streng.

Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat kinderen “een kleinere rol spelen in de verspreiding van de ziekte dan volwassenen”. Ook zegt het RIVM: “We weten dat er weinig kinderen zijn met COVID-19 en dat als kinderen ziek worden, de ziekte milder verloopt. Uit lopend onderzoek lijkt het dat de overdracht van het virus van kinderen onderling of van kinderen naar volwassenen minder vaak voorkomt. Naar school gaan en buitenspelen kan dus gewoon”. (Bron: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/kinderen-coronavirus).

Daarom worden er een aantal corona-maatregelen voor kinderen t/m 12 jaar versoepeld en mogen zij na de mei-vakantie weer naar school, de opvang en de sportclub.

Praktijk Ponga wil de gezondheid van haar cliënten, maar ook van haar medewerkers, zo goed mogelijk waarborgen. Praktijk Ponga volgt steeds de officiële richtlijnen vanuit de GGD en het RIVM met betrekking tot het coronavirus. Meer weten over het coronavirus? Kijk dan op de website van het RIVM.

 

Informatie over het coronavirus voor kinderen:

 

Afspraken met de behandelaar 

Het kabinet doet nadrukkelijk een oproep aan zorgpersoneel om vooral naar het werk te blijven komen. Wij proberen afspraken met kinderen/jeugdigen en gezinnen thuis en behandelingen bij Praktijk Ponga dus gewoon door te laten gaan. Voor iedereen in Nederland blijft gelden: blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts en mijd sociaal contact.

Voor jongeren van 12-18 jaar geldt dat er 1,5 meter afstand gehouden wordt tijdens de sessies. Evaluatiegesprekken met ouders doen we inmiddels weer op locatie, met inachtneming van de 1,5 meter regel.

Heb je gezondheidsklachten? Neem dan contact op met de behandelaar van je zoon of dochter om een afspraak te verzetten of eventueel telefonisch te laten plaatsvinden. Als de behandelaar van jouw kind gezondheidsklachten heeft, dan neemt hij of zij contact met jou op om te bespreken wat mogelijk en nodig is.

 

Bijeenkomsten 

In navolging van de versoepeling van de corona-maatregelen voor kinderen tot 12 jaar worden na de mei-vakantie de groepsbijeenkomsten weer opgestart. Blijf kritisch of je kind kan deelnemen: meld je kind af bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.

 

Extra maatregelen: 

Omdat we nog steeds aan de regel van 1,5 meter afstand moeten voldoen, hebben we de maatregelen rondom het halen en brengen van uw kind wat moeten aanscherpen. Dit vinden wij uiteraard jammer, want gastvrijheid staat bij ons hoog in het vaandel.

Voor het halen en brengen van uw kind gelden voorlopig de volgende maatregelen:

 • Zet uw kind alleen af, ga niet mee naar binnen. Bij jonge kinderen kun je hier afspraken over maken met de eigen behandelaar.
 • Maak geen gebruik van de wachtkamer of de hal van de praktijk om op je kind te wachten.
 • Ga niet met andere ouders voor het pand wachten: voorkom groepsvorming voor het pand of op de parkeerplaats. Wacht bijvoorbeeld in de auto, of maak een ommetje.

 

Hygiëne-maatregelen:

 • Wij schudden geen handen.
 • Contactoppervlakten worden met grote regelmaat ontsmet.
 • Wij wassen voortdurend onze handen.
 • Bij verschijnselen die kunnen wijzen op corona, blijft ons personeel thuis, ook bij lichte klachten.

 

Waar kunt u zelf rekening mee houden?
De belangrijkste maatregelen die u zelf, zowel thuis als op het werk, kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Het is dus belangrijk om deze op te volgen.
Deze maatregelen zijn:

 • Was uw handen regelmatig
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Beperk handen schudden tot een minimum

 

Mail bij twijfel vooral naar info@praktijkponga.nl, we zullen dan zo snel mogelijkheid contact met je opnemen. 

E-boekje ‘De Corona’s op gezinsvakantie’

 

E-boekje ‘Hallo, ik ben Corona!’