Corona Nieuws

Update: 27 augustus 2020

 

De onzekerheid rond het coronavirus raakt ons allemaal. 

 

Praktijk Ponga wil de gezondheid van haar cliënten, maar ook van haar medewerkers, zo goed mogelijk waarborgen. Praktijk Ponga volgt steeds de officiële richtlijnen vanuit de GGD en het RIVM met betrekking tot het coronavirus. Meer weten over het coronavirus? Kijk dan op de website van het RIVM.

 

Informatie over het coronavirus voor kinderen:

 

Afspraken met de behandelaar 

Afspraken met kinderen/jeugdigen en gezinnen thuis en behandelingen bij Praktijk Ponga gaan bij goede gezondheid gewoon door. Voor iedereen in Nederland blijft gelden: blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts en mijd sociaal contact.

Voor jongeren van 12-18 jaar geldt dat er 1,5 meter afstand gehouden wordt tijdens de sessies. Evaluatiegesprekken met ouders doen we op locatie, met inachtneming van de 1,5 meter regel.

Heb je gezondheidsklachten? Neem dan contact op met de behandelaar van je zoon of dochter om een afspraak te verzetten of eventueel telefonisch te laten plaatsvinden. Als de behandelaar van jouw kind gezondheidsklachten heeft, dan neemt hij of zij contact met jou op om te bespreken wat mogelijk en nodig is.

 

Gebruik van de wachtkamer:

Inmiddels is de wachtkamer weer (deels) beschikbaar. Om de 1,5 meter afstandsregel te kunnen borgen mogen er maximaal 4 personen wachten in de wachtkamer. We vragen u ook om met zo min mogelijk personen naar de praktijk te komen om een volle praktijk te voorkomen.

 

Hygiëne-maatregelen:

  • Wij schudden geen handen.
  • Contactoppervlakten worden met grote regelmaat ontsmet.
  • Wij wassen voortdurend onze handen.
  • Bij verschijnselen die kunnen wijzen op corona, blijft ons personeel thuis, ook bij lichte klachten.

 

Waar kunt u zelf rekening mee houden?
De belangrijkste maatregelen die u zelf, zowel thuis als op het werk, kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Het is dus belangrijk om deze op te volgen.
Deze maatregelen zijn:

  • Was uw handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Beperk handen schudden tot een minimum

 

Mail bij twijfel vooral naar info@praktijkponga.nl, we zullen dan zo snel mogelijkheid contact met je opnemen. 

E-boekje ‘De Corona’s op gezinsvakantie’

 

E-boekje ‘Hallo, ik ben Corona!’